Accouche

Accouche is een online pakket dat medewerkers van een kraamzorgcentrum of bevalcentrum ondersteunt tijdens het werk. Het is geen onderdeel van een groot thuiszorgpakket, maar zo gemaakt dat het specifiek aansluit op de behoefte van de kraamverzorgende. Zorg voor de cliënt staat voor de gebruiker van dit pakket uiteraard op nummer één, dus probeert Accouche de administratieve taken zo min mogelijk tijd te laten kosten.

Voor kraamzorg is het belangrijk dat de cliënt zo veel mogelijk één verzorger in huis heeft, dus is een goede planmodule onmisbaar. Wie is wanneer beschikbaar, wanneer heeft iemand nachtdienst, welke afspraken staan wanneer ingepland bij wie? Aan de hand hiervan kan eenvoudig worden ingepland en zijn ook de gewerkte uren overzichtelijk.

Eenmaal contact met deze cliënt, is het belangrijk alle informatie over de intake, indicaties, de bevalling en de pasgeborene, postpartum en eventuele klachten overzichtelijk op te slaan in een dossier. Alle basisgegevens kunnen in simpele lijsten worden opgeslagen. Mist er toch iets? Dan kan de gebruiker eenvoudig een eigen vragenlijst genereren om de bestaande informatie aan te vullen.

Accouche ondersteunt het gehele traject, dus kent ook vele koppelingen en exportmogelijkheden. Een Vecozo-koppeling voor verzekeringsgerechtigheid, een export van facturen middels Vektis, journaalposten en een ZiZo-rapportage, alle schakels binnen de kraamzorg worden bij het pakket betrokken indien dit het overzicht en het werk van de kraamverzorger bevordert.

Gezien het een specialistisch pakket is, hecht Eljakim IT grote waarde aan de kennis die zij bezit over dit onderwerp. Er moet geluisterd worden naar de klant, maar ook worden meegedacht om zo tot de meest praktische en haalbare oplossingen te komen voor de doorontwikkeling. Net als voor vele andere pakketten geldt dat Accouche verschillende klanten heeft met verschillende werkwijzen. Dit pakket moet aansluiten bij iedereen in deze markt.