Wavemaker

Wavemaker rondom en tijdens een veiling

Veilinghuizen hechten er waarde aan dat de te veilen artikelen een zo groot mogelijk relevant publiek bereiken. Het is bovendien van belang dat er tijdens de veilingperiode zelf een accurate stand van zaken wordt weergegeven. De functionaliteiten van Wavemaker zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse veilinghuizen om ervoor te zorgen dat al deze wensen zo goed mogelijk kunnen worden uitgevoerd.

Zo kan er via de website van een veilinghuis een catalogus online worden ingekeken en kunnen artikelen worden gezocht. Er In het geval een veilinghuis met barcodes en magazijnnummers werkt, kunnen deze eveneens worden toegevoegd. De catalogus kan als PDF-bestand worden gedownload zodat die kan worden afgedrukt.

Er kunnen meerdere online veilingen tegelijkertijd naast elkaar draaien, waarbij alle biedingen tot op de seconde in Wavemaker worden geregistreerd. Uiteraard worden proxybiedingen automatisch verwerkt. Voor zaalveilingen biedt Wavemaker de mogelijkheid om biednummers toe te wijzen en uit te printen, worden telefonische bieders bij zaalveilingen geregistreerd en overzichtelijk weergegeven, en kunnen veilingen worden geƫxporteerd naar andere platformen waardoor er live kan worden meegeboden via bijvoorbeeld Invaluable of Lot-Tissimo. Tijdens een veilingperiode geeft Wavemaker via dashboards een realtime overzicht van de stand van zaken.

Na de veilingperiode biedt Wavemaker de mogelijkheid tot een automatische afhandeling van onverkochte lots. Bijvoorbeeld door middel van aftersales, een retour naar inbrenger of door de lots mee te nemen naar een volgende veiling met verlaagd startbod.

Achteraf kan het uitbetalen van de inbrenger worden ingesteld via batchbetalingen en er is een koppeling mogelijk met Exact Online voor de boekhouding.

Wavemaker biedt (financieel-)administratieve ondersteuning

Naast de werkzaamheden rondom de veiling zelf, biedt Wavemaker ook (financieel-)administratieve ondersteuning.

Wavemaker regelt facturatie van de veiling, niet alleen voor verkopers en kopers, maar ook voor tussenpersonen als taxateurs. Alle gemaakte kosten kunnen automatisch en/of handmatig worden toegevoegd aan de factuur.

Relaties

Relaties zien zodra ze inloggen op de website overzichtelijk hun eigen inbreng en aankopen. Daarbij kunnen ze voorkeuren opgeven voor bijvoorbeeld zoekopdrachten en desgewenst daarover notificaties ontvangen.