GoOV

Voor mensen met een verstandelijke beperking of cognitieve handicap kan het openbaar vervoer problematisch zijn. Het is vaak een hele onderneming en levert veel stress op, waardoor ze afhankelijk zijn van hun omgeving of duur (taxi)vervoer. GoOV BV ging aan de slag met dit probleem en kwam met dé oplossing: een reisbegeleidingsapp op maat.

Eljakim IT ontwikkelde deze app voor GoOV BV: een slimme applicatie die rekening houdt met actuele reislocaties en relevante reisinformatie. De app neemt de reizigers bij de hand en begeleidt hen van deur tot deur. Reisinstructies worden afgestemd, reisafwijkingen gesignaleerd en alternatieve reisroutes aangeboden. Er wordt rekening gehouden met elke stap in de reis: in de bus of trein ziet de reiziger bijvoorbeeld precies bij welke halte hij/zij is en toont GoOV een melding als er uitgestapt moet worden.

Met een Online Portaal en Mee-Kijk app kan op afstand de reis in de gaten worden gehouden door een ouder of begeleider. Zo is direct inzichtelijk welke stappen al zijn ondernomen en welke reisdelen nog plaats gaan vinden. Mocht de reiziger toch nog problemen ondervinden, dan kan met een hulpknop de Hulplijn worden ingeschakeld. De gebruiker wordt dan telefonisch verder geholpen tijdens zijn of haar reis.